Beeldschermbril
Home › Beeldschermbril
Voor iedereen die meer dan 4 uur per dag achter een beeldscherm werkt, gamet of films kijkt, is een beeldschermbril aan te raden. Dit komt omdat je ogen met deze bril meer rust krijgen. Door de speciaal aangemeten glazen heb je meer contrast en houden je ogen het veel langer vol.
Wat is een computerbril?
Een beeldschermbril, multimediabril, computerbril of digitale bril zijn allemaal namen voor hetzelfde, namelijk: een gewoon montuur met speciaal aangemeten glazen voor de digitale kijkwereld. Deze glazen worden aangemeten voor een bepaalde afstand zodat je daar het meest optimale zicht hebt. Overigens zijn er ook glazen van ZEISS zoals de Smartlife glazen en multifocale glazen waarmee je zowel veraf als dichtbij goed kunt zien en die dezelfde bescherming bieden.
Hoe werkt de multimediabril?
De afstand tot je beeldscherm wordt opgemeten en de manier van kijken ook, hierdoor wordt bepaald waar het scherpste gedeelte van je zicht moet liggen. Door speciale technieken wordt het glas zo samengesteld dat je meer contrast krijgt, waardoor je letters zonder het knijpen van je ogen beter kunt lezen of contrast beter kunt onderscheiden, denk hierbij aan donkere games of in films. Hierdoor heb je het meest mooie beeld op de gewenste afstand.
Belangrijk is ook dat de digitale glazen zijn voorzien van een blauwlichtfilter en UV-bescherming. Je ogen worden dus beschermd tegen het schadelijke blauwe licht en UV-straling.
Wanneer heb je een beeldschermbril nodig?
Of je nu wel of geen bril of lenzen draagt, je kunt speciaal voor je digitale kijkbehoefte een beeldschermbril aan laten meten.
We zetten de situaties voor je op een rijtje:
Ben jij toe aan een computerbril?
Maak dan een afspraak voor een oogmeting.
Het verschil tussen een leesbril en beeldschermbril
Een leesbril vergroot, terwijl een beeldschermbril verduidelijkt door meer contrast te geven. Overigens het mogelijk om in de Smartlife glazen een boost in te bouwen, zodat de letters net duidelijker worden. Daarnaast biedt een leesbril geen bescherming, terwijl de speciale digitale glazen een blauwlichtfilter bevatten en een UV-bescherming. Toch kun je ook een leesbril uitrusten met digitale glazen zodat je rustig je smartphone kunt lezen of een tablet.
De te ondernemen stappen
- Bepaal de afstanden tot je digitale wereld, zie hieronder de tekening of kom eerst voor advies naar onze winkel
- Maak een afspraak voor een oogmeting
- We helpen je graag met onze unieke methode om een leuke computerbril voor je uit te zoeken.
- Wij zorgen voor de juiste glazen voor je beeldschermbril
Vragen over een beeldschermbril
Het gaat om de afstand tot je muziek, als deze ongeveer gelijk is aan die van je beeldscherm, kun je de bril ook dragen om muziek op een standaard te lezen. Let wel! Als je in een orkest speelt zal de dirigent minder scherp zichtbaar zijn.
Dit hangt af van de glazen die in je bril zitten. Met de multifocale glazen van ZEISS kun je prima op kortere afstanden scherp zien. Het gaat meer om het feit, hoe lang je dan achter een beeldscherm zit, om toch te kiezen voor een computerbril.
De meeste e-readers hebben geen schadelijke straling, maar alleen licht achter de bladzijde wanneer het donker wordt. De letters kun je zelf instellen en daardoor ook veranderen qua grootte. Lees je echter op een tablet of smartphone, dan zijn digitale glazen weer wel aan te raden, omdat een tablet wel straling afgeeft en op een andere manier werkt dan een e-reader.
Ook hierbij hangt het vanaf hoeveel jij op je smartphone kijkt. Zit je ’s avonds film te kijken of ben je heel actief op social media, dan is een multimediabril ook iets voor jou. Is je gebruik beperkt dan hoeft het niet.
Het is voor kinderogen van belang om het beeldscherm gebruik te beperken. Dus stimuleer juist niet dat kinderen veelvuldig achter de computer zitten, maar hou je aan de 20-20-2 regel: 20 minuten schermtijd of lezen, 20 seconden wegkijken en 2 uur buitenspelen.
Heb je andere vragen?
Kom naar de winkel of bel ons.